Víte, je spousta lidí, kteří si pamatují více okamžiků než já. Dnes jsou to už starší lidé a ti většinou nekomunikují přes internet a vše co se zde ohledně skládky odehrálo mnohdy ani neví a nebo jen zkresleně a jsou bohužel zvyklí na totální blokádu informací ze strany MNV nebo dnešního OÚ. Určitou pasivitu lze očekávat, protože v minulosti se prosadil vždy tzv. "veřejný zájem" na všech odpadištích, které jsem už popisoval a bylo po diskusích. Bylo by dobré s nimi mluvit a poučit se z minulosti.
Historicky vše začalo již výstavbou "stavby mládeže" národním podnikem Kaučuk Kralupy a počátkem těžby písku , který se dopravoval celá léta náklaďáky s vlekem přes obec k žel. nadjezdu, kde byla nakládka písku na lodě směřující např. do přístavu v Radotíně k výstavbě Jižního města v Praze (samozřejmě jezdily těmi stejnými serpentinami v Podhořanech, tzn. tenkrát se písek odvezl a nyní se tam vrací ještě větší objem v podobě odpadu) Pro úplný obrázek ještě doplním, nakládka tohoto písku byla také na pravém břehu ve Veltusech a v žel. stanici Nelahozeves. Z toho je patrné, že tady bylo o provoz těžkých vozidel vždy dobře postaráno. A kompenzace hluku,prachu a otřesů ??? Zase nic. Dnes více než 20 let po revoluci máme možná pocit, že jsou věci dál. Je tomu skutečně tak?
Jsem proto rád, že tu je "nová vlna" obyvatel Nelahozevsi a doufám, že při spojení sil bude natolik silná, aby mohla účinně čelit těmto pokusům o další "umrtvení této vsi".
Pro ty, kteří doufají ve velký finanční přínos ze skládky. Chcete mít krásná hřiště,chodníky a jiné vymoženosti na hromadě odpadu??? Doporučuji navštívit Úholičky a nic převratného tam neuvidíte. Až pojedete z Libčic do Úholiček, ucítíte jen velký smrad.